hétfő, október 20, 2014

Ricotta gnocchi cukkinivel és paradicsommal

Ricottából 20 perces gnocchi is készülhet finom paradicsomos zucchini "öntettel".
Hogyan?

Hozzávalók:
230 g ricotta (bivaly sikeredett nálam)
80 g liszt
1 evőkanál kenyérmorzsa
1 evőkanál reszelt parmezán
1 csipet só

2 kisebb fehérhúsú cukkini
5 cseresznyeparadicsom
só, bors, olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
reszelt parmezán a tálaláshoz

A gnocchi hozzávalóit tálba mérjük és kézzel vagy villával összedolgozzuk. (Használhatunk zsíros túrót is, előtte azonban egy vászonkendő segítségével nyomkodjuk ki belőle a nedvességet - mindezt akkor is, ha a ricotta túl hígnak bizonyulna) Lisztezett felületen kis kigyócskákat formálunk belőlük, majd aprókra vágjuk. 
Egy lábasban feltesszük a vízet főni, miután forrásnak indult, sózzuk és beletesszük a gnocchikat főni. Nem kell sok nekik. 
Ebből a fenti mennyiségből három személyre való mennyiség lesz körülbelül. Én tehát a harmadát főztem ki ebédre, ahhoz való mennyiség a szósznak való. Tehát ha a családnak készül, emeljük a zöldségek mennyiségét.
Míg ez elkészül, megvagyunk a feltéttel is. Egy serpenyőben felteszünk kevés olivaolajat melegedni, beledobunk egy gerezd fokhagymát, héjastól és kissé megpirítjuk. Közben a cukkinit és a paradicsomot is felkockázzuk. A fokhagymát eltávolítjuk, és megpirítjuk kissé a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és mindaddig főzzük, míg az egész nem lesz szép pirosas.
A gnocchikat szűrőkanállal erre mérjük, összekeverjük, tányérra szedjük és reszelt parmezánnal tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése