hétfő, február 17, 2014

Kaposztas sertesporkolt olasz modra


Emberem keszitette ma az ebedet, mert en keson vegeztem a munkaval, es bar jelen voltam a keszitesenel, o allt neki, hogy nekem kedvezzen!
Aranyember!
Megmaradt a hetvegen keszitett zoldseglevesbol egy fel fej kaposzta, illetve tegnap az anyosunk rankhagyott egy szelet serteshust, es csomagolt keves sult cseresznyeparadicsomot es krumplit is. Nalunk landol minden megmaradt etel tole.
Ezekbol keszult a finomsag.

Hozzavalok 2 fore:
Fel fej kaposzta
1 szelet serteshus
1 shalothagyma
megmaradt sult paradicsom es krumpli (de ez termeszetesen ki is maradhat belole)
keves feherbor

A hust, kaposztat es a hagymat vekony szeletekre vagta. Keves olajat melegitett egy labasban, a hagymat megfonnyasztotta benne, majd hozzaadta a hust, minden oldalan megpiritotta, majd hozzaadta kaposztat is, keves feherbort ontott ala, sozta, borsozta, es lassu tuzon fedo alatt 15 perc alatt keszre parolta. Mi ekkor adtuk hozza a megmaradt sult zoldsegeket, de enelkul is nagyon izletes marad.
Roppant egyszeru, megis nagyszeru!



Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése