vasárnap, január 12, 2014

Tenger gyumolcse kurkumas rizzsel

Nehanapjan megengedjuk magunkat a kulonlegesebb eteleket is, ami nalunk mar egy szimpla halas etelt is jelenthet.
De ez meg annal is kulonlegesebb ugyanis a szomszed halas bacsinal mar csak vegyes tenger gyumolcse volt, kenytelenek voltunk azt venni es kesziteni. Az elonye annyi, hogy gyorsabban elkeszul, hatranya, hogy kicsit dolgozni kell vele, mert a halat szepen megtisztitva adjak el, eleg bekenni soval es olajjal, es sutobe dobni, aztan par perc mulva kivenni, mig ezzel bizony van kis munka.

Hozzavalok:
basmati rizs cc. 40 g fejenkent
kurkuma
vegyes tenger gyumolcse (garnelarak, kalamari, polip)
bazsalikomlevel, petrezselyemzold
olivaolaj
fokhagyma
so, bors
A garnelarakokat megtisztitjuk, eltavolitjuk a kemeny hejukat, az alaposan megtisztitjuk az osszes halat. (Persze jo a melyhutott tenger gyumolcse is.)

A rizshez az ujonnan megvasarolt kurkuma adott szint es izt is.
A vizet feltettuk foni, a kis kurkuma darabokkal egyutt. Amikor forrasban van, beleontjuk a kimert basmati rizst es keszre fozzuk, majd leszurjuk. 
Ezalatt a feltethez egy serpenyoben fokhagymat es petrezselyemzoldet piritunk, majd hozzaadjuk a tenger gyumolcseit, atforgatjuk es atpiritjuk oket, majd mikor szint valtanak, hozzaadjuk a paradicsomszoszt es nehany level bazsalikomot, es fozzuk keves ideig. Kb 10-12 perc alatt keszen is van.

A talalashoz a rizst a tanyerra szedjuk es rakanalazzuk a halas mixet.
Bazsalikomlevelekkel talaljuk.
 



Ugyan nem a legegyszerubb etelek egyike, de minden bizonnyal nagyon izletes es neha kenyeztetheti vele mindenki magat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése