péntek, január 03, 2014

Fasirtos paradicsomos teszta

Anyukam keszitett nekunk a hazautra a csudafinom fasirtjabol bosegesen, aminek a legjavat pogacsaval az ut soran elpusztitottunk, de maradt igy is belole, igy aztan tesztaszossza alakitottunk, aminek gondolom a fasirtimadok nem nagyon fognak orulni, de a kemeny magyar karacsonyi menu utan mar nagyon vagytunk egy kis tesztafelere. Igy keszult el a kovetkezo recept:


Hozzavalok:
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsomkonzerv
so, bors, olivaolaj
nehany kesz fasirtdarab, ami karacsonyrol megmaradt. 
keves petrezselyemzold

A fokhagymat kisse megpiritottunk olajon, majd miutan az olaj atvette kisse a fokhagyma izet, amit aztan en el szoktam tavolitani, beleontottuk a paradicsomszoszt, belevagtunk extra petrezselyemzoldet, amit a fasirt is tartalmazott ugyan, soztuk, borsoztuk, majd a kicsire formazott, vagy az aprora vagott fasirtot is hozzaadtuk, es osszefoztuk az izeket, ami kb 15-20 percet vesz igenybe. Ekozben felforraltuk a tesztanak a vizet, soztuk, es a tesztat a dobozon talalhato fozesi ido alatt keszre foztuk, al dente-re, leszurtuk es a szosszal osszekeverve mar talaltuk is.




Az egyik olyan teszta, amihez nem kell parmezan! 
Jo etvagyat hozza!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése