hétfő, január 13, 2014

Blogkostolo - Almas pite


Sarokkonyha receptjeibol kellett a Blogkostolo 14. fordulojara valasztanom, es bevallom, nagyon orultem neki, mert mar regota nyomon kovetem e csodas hazaspar konyhai tevekenykedeset. Izgalmas receptjeik vannak, amik mindig felcsigazzak kivancsisagom, valasztani azonban nem volt konnyu: tul sok szuper receptje volt.
Igy hosszas keresgeles utan erre az almas receptre esett a valasztasom, mert figyelembe vettem, mi van itthon kis konyhamban, ami nem eleg egy egesz recept megvalositisara, de hasznalhato meg. Ez lenne a zabpehely. Masreszrol az almas, fahejas izek, amik megtetszettek. Egyszeru elkeszitesu, es reggelire tokeletes lesz. Ebed utan megkostoltuk, es nagyon tetszett. Annyira, hogy parom el is kerte a kovetkezo nyari szezonra, hogy a szallodavendegeknek az asztalara tehesse reggeli gyanant. Buszkeseg!!!

Nos, a hozzavalok:


2 tojas
130 g cukor
30 g vaj (ok 0,8 dl olajat irtak, de en ghee vaj parti vagyok)
3 nagy alma
150 g liszt (nalam vegyesen feher es barnaliszt)
 50 g zabpehely
1 marek mazsola
1 teaskanal fahej
1/2 teaskanal szodabikarbona
1/2 teaskanal sutopor
1 csipet so


A sutot elomelegitjuk 180 C°-ra, egy kisebb sutoedenyt kivajazunk, es megszorjuk kenyermorzsaval, hogy nehogy beletapadjon a suti.
A tojasokat a cukorral a robotgepben habosra keverjuk. Ezalatt az almakat meghamozzuk, felbevagjuk, megtisztitjuk, kivagjuk a maghazat, es nagylyuku reszelon lereszeljuk. A szaraz hozzavalokat kimerjuk, osszekeverjuk, es miutan a tojasos hab elkeszult, minden hozzavalot fakanallal hozzakeverunk. A formaba ontjuk, es kb 30 perc alatt keszre sutjuk. Talalashoz csak keves porcukorral meghintjuk, es kesz is a finomsagos teasuti, ami termeszetesen a kavehoz is idealis!




Kis kedvenc lesz ez, mert villamgyors es nagyon finom, raadasul nem nagyon edes, amit nem is szeretunk!
Koszi Zoli!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése