hétfő, december 02, 2013

Timballo di pane - avagy hogyan hasznositsuk a kiszaradt kenyeret

Ebben a hazban igazan keves kenyer fogy. Havonta ha egyszer veszunk pekarut, az mar soknak szamit. Es meg ilyenkor is elofordul, hogy kiszarad, mielott elfogyna. Ilyen mar elofordult, igy keszult el egy igazan erdekes es laktato salata, persze nevetseges, hogy egy kiszaradt kenyer kore epitek valamit, amihez raadasul at kellett ugorjak a boltba is, hogy a tobbi hozzavalot beszerezzem. Most nem volt hozza kedvem, igy lett a masnapos baguette-bol egy isteni finom, es laktato ebed.
A kenyeren kivul csak egy kis vajra es ketfele sajtra van szukseg. Ami akar egyre is lecsokkentheto, ha eleg sok van belole otthon, illetve kell egy keves husleves is.

Egy tuzallo talat kivajazunk, a kenyeret es a sajtokat felszeleteljuk. En huslevest sosem fozok, igy forro vizet hasznalok etelizesitovel. De ez is tokeletesen megfelel a celra.
A talba retegezzuk a kovetkezo sorrend szerint: kenyer, sajtok, vajdarabkak, mig el nem fogynak a hozzavalok, ugyelve arra, hogy sajttal fejezzuk be a sort. Ezutan a tuzhely legkisebb langjara feltesszuk foni, es felontjuk annyi huslevessel, ami epp ellepi a kenyerdarabokat. Ha a kenyer nem tul szaraz, akkor nem szukseges teljesen befedni a level. Ezutan elomelegitett sutoben 180 C°-on kb 25 percig sutjuk, vagy amig szep aranybarnara nem pirul, es mar kinalhato is.





Jo etvagyat hozza!


2 megjegyzés:

  1. Nekem a két kedvenc alapanyagom a sajt és a kenyér, szóval esetemben nem beszélhetünk maradék hasznosításról. Mindenképpen elkészítem, azt hiszem nagyon fogom szeretni:-)Meddig kell főzni a sütés előtt? Zsuzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsanna, orulok hogy tetszik a recept. Nekunk nagyon izlett. Fozni par percig kell. A tobbi a suto dolga. Majd meselj.

      Törlés