péntek, december 20, 2013

Burgonyás sajtos tortellónik

Párom csodálatos kezei közül kerültek ki ezek a fantasztikus megatortellinik, amik a szokásosnál nagyobbak, és isteni finom burgonyás sajtos töltelékkel vannak tele.
Szépségesek és finomak, és érzem rajtuk uram szerelmét. Varázslatosak, imádom őket!
Elkészítése hasonlít a múltkori sütőtökös sajtos tortellikéhez. A tészta receptje egyszerű, 100 g liszthez egy tojás szükséges, ebből két főre elegendő anyagot kapunk, ezt kell sokszorosítani, attól függően, mennyi személyre kell főzzünk. 
A töltelékhez pedig a következőképp kell hozzáfogjunk:
2 főre elegendő 1 nagyobb krumpli, amit héjastól puhára főzünk. Ezután áttörjük, és puha krémsajttal összekeverjük, kevés szerecsendióval és borssal, csipet sóval ízesítjük, és ezzel a kör alakú tészták közepére kis halmokat képezunk, a széleit tojásfehérjével megkenjük, félbehajtjuk, lelapogatjuk a széleit, és sós, forrásban lévő vízben néhány perc alatt kifőzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére, és elég puhának nem minősítjük a tésztát. Tálaláshoz kevés vajon megpároljuk a tortellonikat és reszelt parmezánnal bőven megszórva fogyasztjuk!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése