csütörtök, augusztus 29, 2013

Tejporos szelet - szinten eskuvore keszult

Ez egy masik a kedvenceim kozul, bar egy kicsit munkaigenyes. De egyesiti a savanykasat az edessel, es en ezt igen de igen nagyon szeretem!
A hozzavalok:
4 tojas
20 dkg cukor
1 dl viz
1 dl olaj
20 dkg liszt
1 ek sutopor
2 ek kakao
baracklekvar
20 dkg daralt dio
5 ek rum
20 dkg margarin (nemtom vajjal helyettesitheto-e)
20 dkg porcukor
15 dkg tejpor

A tojasokat kettevalasztjuk, a sargajat habosra keverjuk, beletesszuk a vizet es az olajat, illetve hozzaadjuk a sutoporral, kakaoval elkevert lisztet. A tojasok feherjejet kemeny habba verjuk, osszekeverjuk a ket masszat, es elomelegitett sutoben megsutjuk.
Miutan kihult, megkenjuk baracklekvarral illetve a rummal elkevert daralt dioval.
A kremhez a margarint simara keverjuk a porcukorral es a tejporral, majd olyan nagyra nyujtjuk, mint maga a piskota. A piskotara helyezzuk, majd az egeszet megforditjuk, hogy a tejpor legyen alul. Letakarjuk sutopapirral, vagy egy talcaval, es sulyokat helyezunk ra. Anyukam lisztet vagy cukrot rak ra. Egy orat, meg jobb, ha egy ejszakat igy hagyjuk. 
Ezutan kb 3*3 centis kockakra vagjuk, es egy sarkat olvasztott csokiba martjuk, amihez a felapritott csokoladet keves vajjal gozfurdoben megolvasztjuk. 
A maradek csokival kis pottyoket teszunk a megmaradt feher reszre, dekoracios celbol.
Errol fotom csak a tomegben van (tomeg=beladazott sutik)


A felso sorban levo edessegekrol van szo! Nyami nyami!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése