csütörtök, május 30, 2013

Sutibarackok alchermes likorben megforgatva

Vendegvaro sutemeny ez, olyan szepseges. Mikor reggelente kinn reggelizunk, es a valasztekot nezem, ez a suti sokszor ingerel. Aztan megis a mandula mellett dontok. Am a multkor kiprobaltam egy otthon keszitett variaciot, es megtetszett. Igy alltam en is most neki az elkeszitesnek. Ami amiatt roppant egyszeru, hogy a tesztat keszen vettem es likorom is volt itthon, de egy korabbi blogban, az angol leves receptjenel mar bemutattam, hogyan is kell kesziteni ezt a piros likort! Megoldas a teszta keszitesere is van. A diocskaformaban kellene hozza tesztat kesziteni, de nem a szokasos linzertesztabol, hanem ebbol:

Teszta hozzavaloi:

500 g liszt
3 tojas
175 g cukor
1 citrom lereszelt heja
1 csomag sutopor
100 g vaj (szobahomersekletu)
kb 4 ek tej
1 csipet so

A hozzavalokat a tej kivetelevel egy robotgepbe adagoljuk, es annyi tej hozzaadasaval dolgozunk, aminek a segitsegevel jol gyurhato es kezzel dolgozhato tesztat kapunk.
Ebbol aztan egy sutopapirral belelt tepsibe kis diomeretu golyokat formalunk, amit aztan 15-20 perc alatt 180 C°-os sutoben keszre sutunk. A vegeredmenyunk kozepet egy kiskanallal kivajjuk, hogy kis diohejakat kapjunk. 

A bolti verzio lustabb szakacsnoknek igy nez ki:


Mig a kis felbarackok sulnek, elkeszitjuk a cukraszkremet a kovetkezok szerint, ami kb 20 kis barackra elegendo:

Hozzavalok:
2 tojas sargaja
2 evokanal cukor
2 evokanal liszt
1 pohar tej
1 pohar tejszin
alchermes likor

A tojasok sargajat kremesse verjuk a cukorral egy habvero segitsegel. Hozzaadjuk a lisztet, majd egy labasba helyezzuk, es lassu tuzon folyamatos keveres mellett hozzaadjuk az elozoleg felmelegitett tej es tejszin kevereket. Kb 5 perc alatt kifozzuk, mig be nem surusodik.

A kremet ketfele vesszuk, egyik felebe belekeverunk keves kakaoport, es a diohejak egyik felet a feher, masik felet a barna kremmel toltjuk meg. 


A ketfele kremmel megtoltott hejakat aztan egymasnak forditjuk. 
Egy melytanyerba vagy cornflakes talba keves likort ontunk, egy masik tanyerba pedig kristalycukrot szorunk. Az osszeragasztott barackot elobb a likorben, majd a cukorban megforgatjuk, kisebb muffinpapirba helyezzuk, es kb 1 oran at allni hagyjuk. 

Miutan megpuhult, keszen is van! 
Gyonyoruseges es finomsagos vendegvaro sutemeny!

Jo etvagyat!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése