kedd, április 16, 2013

Ricottas spenotos lasagne

Ujabb lasagne recept, most zoldseggel meg olasz turoval. Mivel a multkori sonkas, mozzarellas paradicsomos lasagne nagyon tetszett, a ricottas paradicsomos is, johet egy ujabb verzio. A hatarido naplomban talaltam a receptet, pont a mai napnal van bejegyezve. Nem nagy eroforras igenyu, es gyors is.


Hozzavalok:
lasagne teszta 
2 tojas
fott sonka kb 150 g
so, bors, orolt szerecsendio
250 g ricotta
reszelt parmezan sajt
Besamell martas
1 kg spenot

A spenotot alaposan megtisztitjuk, majd egy nagy edenyben, keves vizben megparoljuk. 


Miutan megpuhult, alaposan kinyomkodjuk a nedvessegtol es egy talba tesszuk oket. A ricottaval, parmezannal, a tojasokkal jol osszekeverjuk, izesitjuk a soval, borssal es keves orolt szerecsendioval es par percre pihentetjuk oket. 


Egy tuzallo talba keves besamellt teszunk, hogy megakadalyozzuk a teszta odaegeset. Rahelyezzuk az elso reteg tesztat, erre a spenotos krembol teszunk, keves sonkat szorunk el rajta,


majd ujra teszta, spenot es sonkareteg kovetkezik. Miutan elfogyott az osszes hozzavalo, leontjuk az egeszet besamellel, es megszorjuk boven reszelt parmezannal.


Kb 30 perc alatt keszre sutjuk elomelegitett, 180 C°os sutoben!



Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése