szombat, március 30, 2013

Sajtos kukoricadara / Polenta

Annyira ecceru, hogy nem is erdemes rola irni, lehet. Megis megosztom, mert ha valaki ehes, s gyorsan akar laktatot, ebben az egyszerusegben emberere talal. A megfelelo mennyisegu kukoricadarat, ami finomra van orolve, tehat gyors elkeszitesu, a megfelelo mennyisegu, mar soval izesitett, forrasban levo vizben megfozzuk, majd mikor mar keszen van, beletesszuk a sajtokat (en a sajtlapokat erre hasznalom csak, mert amugy nem izlenek). Barmilyen sajtot lehet hasznalni, sokfelet is akar. S jol osszekeverjuk. Kapunk egy gusztusos, nyulos masszat, amire kis orolt borsot szorunk, es olivaolajat csopogtetunk, majd kis parmezant, vagy a kedvenc sajtunkat reszeljuk ra. Ez akar koretnek is hasznalhato, a hiros magyar porkolthoz, vagy csirkepapirkashoz. Legalabbis itt Bergamoban igy eszik, mint egyszer mondtam mar. :)


Mehet is a pocakba.


Tudom, unalmas vagyok, de elkeszultek a tiramisukatonak, ma estere, mert jonnek a barataim egy pizzara - amit a szomszed pizzeriabol rendelunk, de edessegnek kizarolag itthon keszultet ehetunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése