péntek, március 01, 2013

RAGU - csak a gyengebbek kedveert ;)

Enziche baratnom kerte, hogy osszam meg a ragu receptjet is, mert mint mondtam, itt elkeszitenek egy nagy adagot, kis dobozokba rakjak, s azonnal van keznel, ha kell, hogy egy unalmas kukoricadarat feldobjon, vagy lasagna legyen belole, vagy egyszeruen egy ragus teszta.
MMa nekialltam ujbol, bar bevallom, parom nehez ravenni, hogy bevasarlaskor ne 200 g hust vegyunk, hanem minimum 500at. Valahogy itthon nincs a nagy mennyisegre raallva, bar mikor receptert fordulok hozza, mindig oriasi szamokkal ijesztget. Mint ma, amikoris el akarom kesziteni a tiramisu tortat. A receptje: 30 tojas, x g liszt, y g cukor. 30 tojast szerintem a boltok polcain latok egyszerre, nem itthon.
De ne terjunk el a targytol. A ragu.

Hozzavalok:  
500 g daralt hus
1 kozepes fej hagyma
1 nagy repa
1 szar feherito zeller
1 uveg paradicsomle (suritett) vagy 1 konzerv paradicsom
so, bors, husleves
olaj
1 pohar vorosbor

A hagymat, repat, zellert felapritjuk, s olajon megpiritjuk. Igyekezzunk azonos mereture es kicsire apritani a zoldsegeket. 

Miutan megfonnyadt minden, hozzaadjuk a hust, megpiritjuk, s miutan barnava valt mindenhol, felontjuk a vorosborral, elparologtatjuk rola, es ezutan raontjuk a paradicsomszoszt, a meleg huslevest

Lassu tuzon bekeben fozzuk, kb 2 oran keresztul. 

Vegeredmeny: a hus eltunik, olyan porhanyossa fo. Ezutan dobozoljuk, s be a melyhutobe, vagy hutobe. Amikor kell, elokapjuk, s adott receptnek megfeleloen hasznositjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése